Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hát... azzal szeretném kezdeni, hogy ha ti is találtatok ezeken kívül bármilyen hibát, akkor ha van kedvetek, légyszí írjátok meg nekem! Kitenném azt is, bebizonyítva, hogy nem figyeltem eléggé.........xD

1. Kagome tanárai

Kagome, ha valóban szenvedett volna azokban a betegségekben, amiket nagyapja kitalált neki, akkor az orvosi kartonja már egy egész regény lenne! De a karton szinte üres, csak az oltási bizonyítványok vannak benne. Kérdés: a Higurashi család hogyan hiteti el az egész életükkel, főleg a tanárokkal, hogy Kagome beteg, amikor se orvos nem látta, sem igazolás nem igazolja?

2. Idő

Takahashi Romiku ugyan jól bánik a tintával, de a történelmet és a számolást még gyakorolnia kell. Ugyanis miközben ő abba a téveszmébe ringatott minket, hogy Inuyasháék a középkorban éltek, ez tévedés. Ugyanis Inuyasháék az 1500-as években éltek. Nos, kérem szépen az már vagy 100 éve az újkor! Nem tudom Japánban, hogy tanítják a törit, de valamit nagyon rosszul csinálnak.

3. Jaken "darabjai"

A Tokijint tuti nem szereti Jaken. Miért? Mert azzal szelték ketté még régebben. Viszont utána Sesshomaru felélesztette. A teste mégis külön maradt! Viszont 1 nappal később már egyben volt!!! Na jó, középkori Japán, de ez... ez már több, mint furcsa!

4. Házfelújítás

A titokzatos maszk című részben a szellem  tűzoltó autó segítségével teljesen betöri Kagome szobájának azon részét, ahol az balak van. A következő részekben, mikor újra látjuk a házat azonban az újból a régi, és Kagome bútorai is. Tataros meló, annyi szent!

5. Kötések

Mikor Kagura elküldi az élőhalottat Inuyasháék búvóhelyére, Inuyashán még nincs rajta a kötés. Mikor viszont 1 másodperel később kiér, hogy megnézze mi az, ugyan az a kötés van rajta, mint amit Miroku levett róla. Érdekes...

6. Színváltó Kodoma

Mikor egy Sesshomaruval vívott csata után Inuyasha elhívja Kagomét (később belelöki a kútba), ott a Kodoma ( a gyöngysor ) gömbölyű gyöngyei fehérek, és a hegyes gyöngyök pedig feketék.

7. Sango ruhái 

Sangonak ugyebár 2 rendes ruhája van. Viszont amikor a hétköznapi ruhája van rajta, akkor nincs rajta a harci öltözéke. Akkor meg hol van? Hogyan tud olyan hamar átöltözni, ha nincs nála a ruha? Ó, és mikor egyszer harcolt Narakuval, akkor a karjából egyszercsak előpattant egy kés. Hogyan csinálta?

8. Emlékezetkiesés

Mikor Tsubaki megátkozza Kagomét, akkor azt mondja, hogy ennél többre számított Kikyou reinkarnációjától. Viszont mikor Kikyou megjelenik, akkor meg azt, hogy "értem már, szóval Kagome a te reinkarnációd, ugye?". Emlékezetkiesés?

9. Rossz szinkron

A Szellemírtókban, mikor Sango hazatér és meglátja Kirarát, úgy köszönti, "hát szia Kikara!". De nem csak a magyarok szúrták el. A Japánok ugyanezt így mondták: "Hello Kilala!". Úgy néz ki, ez örökletes hiba.

10. Mi lett a szülőkkel?

Inuyasha családja halálának körülményeit ismerjük. De vajon mi történt Sango, Shippou és Miroku anyjával és Kagome édesapjával? Elnyelte őket a föld?

11. Gyors fegyverjavítás

A Vézshelyzetben A Toukyjin eltöri a Csonttörőt. De másnapra a fegyver újra régi fényében ragyog. Pedig mikor eltört, akkor Sagonak 3 nap kellett a megjavítására. Talált egy extra gyors kovácsot?

12. Szupervarrók Japánban

Akárhányszor harcolnak és elszakad a ruhájuk, másnapra újra a régi lesz, mintha semmi sem történt volna. Pedig a szakadás az szakadás.

13. Nagy baki

A középkori Japánban a kút, a szent fa és a kapudísz elég messze van egymástól, és nincsenek dombon. Viszont a modern korban mindhárom a Higurashi síremléknél van, alig pár méterre egymástól. Megtanultak mozogni?

14. "Kagome"

Az első részben Inuyasha Kagomét már a nevén szólítja, de a negyedik epizódban viszont mikor Inu. ismét a nevén szólítja a lányt, akkor Kagome azt mondta, hogy "most szólítottál először a nevem!" 

15. Önjavító Tessaiga

A hetedik részben, mikor a Tessaigát már kihúzták, volt egy képkocka, amikor a fegyveren semmilyen sérülés se volt látható. Pedig az "Agyar" elég ütött-kopott egy eszköz, mikor nincs átváltozva. Természetesen kicsivel később már ismét az a régi, sérült kard volt...

16. Láthatatlan kardtok 

Szerintem mindenki tudja, hogy a Tessaigának van tokja. Ezzel nincs is semmi gond, csak az, hogy amikor megtalálták a fegyvert, akkor se híre, se hamva nem volt a hüvelynek. Mikor viszont visszatértek Kaede falujába, akkor már ott volt Inuyashanál!

 17. Kard méretei

A Tetsusaigának mindig mások a méretei! Egyszer kicsi, egyszer nagy. Figyelhettek volna egy kicsit erre is..........

18. Eszrevétlen kar

Amikor Sesshoumaru kapott egy új kart Narakutól, nem vették valami hamar azt észre Inuyashaék. Még akkor se jöttek rá, amikor Sesshy megfogta, és használta a fegyvert!

19. Sesshoumaru és Jaken szeme

Mikor Naraku átnyújtotta Sesshynek az emberkart, akkor azt mondta, hogy "LÁTHATJÁTOK, hogy bele van ágyazódva az ékkő egy szilánkja.". A bökkenő csak az, hogy egyedül Kagome képes látni a szilánkokat! Sesshoumaru és Jaken akkor hogyan látták, amikor az bele volt mélyen ágyazódva a kézbe? Talán egy új képesség? Furcsa..................

20. Miroku és a bicikli

Mikor Miroku "elrabolta" Kagomét, akkor csak felpattant a lány biciklijére, és eltekert! ^-^ Ezt meg hogyan csinálta? Ugyanis a szerzetes akkor látott először kerékpárt, és már is megtanult menni vele. Ez még nem minden! Ennek a furcs járműnek (xD) magától rájött a nevére is!

Írta: Akemy

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

6. Színváltó Kodoma, 17. Kard méretei

(vajon 100.rész vagy sem?, 2017.08.14 04:59)

Most nem azért de neked lett volna türelmed ezt is meg csinálni, több hetek vagy akár hónapok kelletek mire meg csinálták, mondjuk abban egyet értek ha már valamit el kezdek akkor be is fejezem úgy ahogy az elején de ez a kis hiba teljesen el tekinthető főleg hogy nem is annyira észre vehető:D Remélem azért tudjátok miért lökte be Kagomét a kútba:D.

A kard mérete az persze hogy változik valamikor csak úgy lehetett meg csinálni hogy kicsi valamikor meg úgy hogy nagy na hát:) de én ezt se vettem figyelemben hanem inkább kíváncsian néztem végig. Meg nézd majd meg a 100részt ott álmodnak a többiek mert egy szellem el kapta őket és ahogy álmodik Kagome azt álmodja hogy: Naraku át megy a kúton és mindenkit el altat és őt üldözi és ekkor meg botlik de el kapja Inuyasha aki ember és mondanak egy két szót egy máshoz és akkor Kagome mondja: menekülj Inuyasha, akkor Inuyahsa is mondja: nem megyek nélküled sehova "legalábbis azt hiszem kövezetek meg ha nem így volt:D" és akkor át változik Inuyasha és oda áll Kagome elé és a kard kicsi mert csak a képernyőnek a sarkában fért el" és mindenki ki szabadul és mennek tovább:D szép ez a 100 rész:D

Sango ruháji

(mindig nézünk a dolgok mögé:DD, 2017.08.14 04:40)

Szerintem abban a kis kék taskában lehet a másik ruhája +ami mindig a a hátán van+ ÉS mikor Narakuval harcolt akkor meg fogta fel vette a kéz védőt és ennyi gondolom ezek külön vannak ezért tart olyan sokáig át öltöznie:D De ez a harc is csak egy csapda volt, mert azt hiszem hogy azt mondta Naraku Sangonak hogy vigyel el neki a tessaigát de harcról szó sem volt. ÉS azt hiszem úgy volt ez a kis meg állapodás hogy el viszi neki a tessaigát és akkor vissza kapja az öccsét vagyis valahogy így volt:D

kagome és az átok

(minent meg tudok magyarázni? , 2017.08.14 04:31)

Azért mondja magában hogy "ennél többre számított Kikyou reinkarnációjától" mert elég hamar meg tudta törni Kagomét és ez állttal azt hitte hogy gyenge. Mikor meg jelent Kikyou akkor meg ijedt mert volt 50 évvel ezelőtt egy csatájuk +Tsubaki mestere mindent meg tanítót neki, szép volt jó volt de mikor arra került a sor hogy ki őrize a 4lélek ég kővét akkor Kikyout választották és erre Tsubaki mérges lett ki volt akadva és egy kis idő múlva ra küldte a kígyóját és Kikyou vissza küldte és a saját átka csúfította meg. Vagy is én így emlékszek rá"+ és ezért éppen elég volt annyi idő Kagome és Inuyasha el indultak a boszorkány fele oda értek és Kagome ugyan azt csináltam mind Kikyou 50évvel ezelőtt:D +most nem fogom részletesen le írni:D+

sessomaru és yaken szeme

(érdekes érdekes:D , 2017.08.14 04:16)

Szerintem az csak hamis volt. Ha meg nem akkor itt a következő elméletem, mindig mondják "minél több gonoszság éri a követ annál feketébb és annál jobban fénylik" és mivel Naraku elég sötét és kegyetlen egy fél szellem volt ezért lett sötét és fekete a kő és ahogy fénylett úgy látták meg. Meg ha ez nem így van akkor is kell lenni valami magyarázat.

"nagy baki"

(szerintem, 2017.08.14 04:09)

Hm szerint az lehet a magyarázat hogy mivel az egyik kút a középkori japánba vezet a másik meg a "jelenbe" ezért mindegy hogy hol van az az 2kút mert hát egy csak nem lehet mivel ha le néz Kagome akkor látszik hogy ott a föld, a másik oldalon is ez a helyzet. Mert ha az egész egyben lenne akkor egy kicsit furcsa lenne nem? Én úgy gondolom ez lehet a magyarázat a szent fa meg ugyan így egyszerűen az is "csak egy fa" meg amúgy is ha nem lennének ilyen dolgok akkor nem lenne semmi értelme ha minden pontosan ugyan úgy lenne mind a másik világban:D Ezért különleges az egész anime :D na meg a filmek:D

Valamit észre vettem:D

(hm, 2017.08.14 03:59)

igazából észre vettem néhány hibát amit meg lehet tudni ha meg nézed a részeket, 1,az tény hogy Kagome apukájával tényleg nem tudni mi történt de Sango családjával az öccse végzet mert Naraku csabdába csalta őket ki hívták őket szellem irtásra meg is ölték a pókot aztán jött a csapás, meg változott Kohaku és meg ölt mindenkit, mert a nyakába volt egy kis fonál és az irányította a gyereket. Shippou a szüleivel a villám fivérek végeztem az egyik még rajta is volt az apja bundája. Miroku apját a saját örvénye szippantotta el, amitől ő is fél hogy vele is meg történhet.

szango

(nyossza, 2012.02.12 22:52)

szangón rajta van a harci ruhája a hétköznapi alatt

Re: szango

(SesshomaruLoresz, 2015.12.29 20:41)

EGYALTALAN NEM...mert at szokott oltozni ritkan ritkan mutassak amikor at oltozik pl a final actban

13

(SesshomaruLoresz, 2015.12.29 20:40)

a 13 al csak annyi a mondanivalom hogy nem igaz...mert ugyanis 1:kagome csaladja igenis egy nagy dombon lakik mivel latjuk hogy lepcsokon fel kel menni(jo nagy lepcso)majd ott a hazuk a szentely stb.a kut meg a szent fa kozotti tavolag nem hiszem hogy tobb lenne az ujkorban mint az okorban...

azért

(andrisska, 2014.10.25 12:29)

azért látta sesshy és jaken az ékkő szilánkokat mert szellemek.. és minden szellem látja őket :)) kicsi buta :D xD

makka

(Sziszaaa, 2014.05.05 23:49)

"Az elvarázsolt herceg" részben amikor van benne az az ügyetlen fú Nobunaga megkérdezi Kagome hogy hogy hívják:Amari Nobunaga viszont a rész végén pedig azt mondja "Igen én vagyok Oda Nobunaga" vagy valami ilyesmit mondd

Cipő

(Dorcii, 2014.02.17 15:18)

Amikor a 90.részben Inuyasha visszaküldi Kagome tesóját az iskolába,de zokni van rajta....2perc-ig ott volt a földön,majd mikor elindult már rajta volt a cipő.. .D

valaki@netudmeg.br

(Valaki, 2013.07.04 18:07)

Még annyit, hogy Kagome valószínűleg hamarabb fog távozni az élők sorából mint Inu, mivel a szellemek és a félszellemek halhatatlanok. Hogy fogja kibírni Inuyasha egy vénasszonnyal, és mit fog csinálni Kagome halála után.

valaki@netudmeg.br

(Valaki, 2013.07.04 18:01)

Az is furcsa, hogy mikor Kagome született, akkor az előszobában csak a nagy tata volt ott. Az apuka nem volt sehol.
Kagome többször is említi, hogy 16 évig együtt élt a családjával az édesanyjával, a nagy tatájával és az öccsével. Az apuka nem volt sehol. Vajon Kagome és Sota fattyak?

Inuyasha az egyik részben a tessaiga-val kilyukassza az iskola tetejét. A közönség meg tapsolt, mert azt hitték, hogy csak effekt az egész. Ki fizette ki a kárpótlást?

Inuyasha miért nem húz soha sem cipőt, pedig ő fél szellem. A bátyja Sesshi mindig cipőben jár.

Mikor Kagome mesélt Mirokuról, Kogáról és Inuyasharól a barátnőinek, akkor a barátnők elképzelték ezt a három fiút, pedig soha nem is látták őket.

Kagome és Inuyasha néha ékkőszilánk nélkül is képes volt utazni a kúton keresztül. Ezt még elfogadom, bár rejtély. A kérdés az, hogy az első részben lévő csonti, hogy tudott átjönni a jelenben és magával rántani Kagomet, és a harmadik részben lévő hajas baba hogy tudta a haját Kagome után küldeni.

A Sesshi új kardját miért a kovács nevezte el? Nem ő gyártotta, az a Sesshi testéből jött elő, de Sesshi egyszerűen elfogadja, hogy a kardját, a kovács nevezze el, akire mindig is neheztelt.

Inuyasha és a Sesshi apja a legerősebb szellem volt, akit csak Föld hordott a hátán, és tökéletesen tudta használni mind a három fegyverét. Mégis meggyengült egy szellemmel vívott csatában, akit később Inuyasha minden erőlködés nélkül legyőzött, és egy ember ölte meg.

Sesshi honnan tudta, hogy ott a vízesésben lesz a kétfejű bot?

A sorozatban gyakran említi, hogy a szellemek nem halandóak, mint az egyszerű emberek, és csak fegyverekkel lehet véget vetni az életüknek. Mégis voltak olyan szellemek, akik öregségben vagy mérgező ételtől haltak meg.

A Koga farkasaiból csak néhányan csatlakoztak a nyugati törzshöz, de valahogy csak két az a két punk marad.

Kikyo képes megérezni a szellem aurát. Néha az aurából is képes megérezni, hogy melyik szellem közelében van. Narakut is képes megtalálni az aurája után, de Naraku mégis átveri egy kis alakváltoztatással.

Hol vannak azok a tárgyak, szellemek amelyeket Miroku szélörvénye elnyelt? Ha megszűnnek vagy egy másik helyre kerülnek, akkor miért hat Mirokura a mérges darazsak mérge, ha beszippantja őket, és ha Mirokuba kerülnek, akkor hogy nem lesz kövérebb?

cicamione@gmail.com

(Viktória, 2013.06.01 22:35)

Amúgy furi az is, amikor egy kislány ˝Kuroro˝-nak hívja Kirarát, és Shippora először nem is figyel!Hát, nem furcsa?!

szerkynek személyesen!!

(Kilari, 2010.06.27 16:28)

azt a részt én is láttam amiben Sango rosszul mondta kirara nevét,de az animében sem beszélhetnek mindig tisztán a szereplők!!nem??mint a rendes világban!!

Re: szerkynek személyesen!!

(Brikett, 2012.02.02 18:26)

A japán szövegben nem feltétlenül hiba a Kilala, mivel nálunk nincsen lényegi különbség az l és r hang között, tehát a Kilala ugyanolyan helyesnek számít mint a Kirara :) A magyar szinkront viszont tényleg elbaltázták.

Jó kis gyűjtemény, de sok dolog érthető, mert ugye ennyi mindent nem zsúfolhatnak bele, no meg milyen unalmas lenne azt nézni minden egyes csatajelent után, hogy Sango a ruháit keresgéli, Kagome meg mondjuk ruhákat foltozgat.

timarbea20@gmail.com

(Rena90, 2011.12.25 09:49)

Miért nincs a kútban víz?:D:D
Egyébként eyszer Mirokunak a jobb kezén nem volt rajta a kendő meg a gyöngy..de a következő percben meg már rajta volt (és nem használta a szelet).. ez azthiszem abban a részben van, amikor Sesshoumaru kap egy kart Narakotól és nála lesz a Tessaiga..

Re: timarbea20@gmail.com

(Akemy (szerki), 2011.12.27 00:00)

Mert miért lenne? :D Mi alapján feltételezzük azt, hogy volt egyáltalán benne, vagy lenni kell benne víznek, nem? :D Az ilyenekre a választ csak a mangaka tudja.
Bár talán azért nincs benne, mivel ezzel is (a kiszáradt[?] kúttal) érzékeltetni lehet, hogy nagyon régi az a kút.

...

(Noriko, 2010.03.06 16:09)

A 7.-re csak annyit mondanék,h a köntöse alatt van Sangónak a harcos ruhája. Csak azt nem értem, hogy amikor harcra kerül a sor, hová teszi a normál ruháit? Mert mindig eltűnnek valahova és a harc végén mindig rajta van!!?? Ez h lehetséges? 

 

ProfilképLevelezőlista
Archívum

Naptár
<< Szeptember / 2022 >>

Statisztika

Online: 1
Összes: 367803
Hónap: 1614
Nap: 55