Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 Inuyasha 

Kép

Név: Inuyasha

Kor: kb. 200 éves (de kb. 17-nek néz ki)

Félszellem, kutyadémon

Család: Csak a féltestvére él. (Sesshoumaru)

Kardja: Tessaiga (Tetsusaiga)

Szerelme(i): Kikyou, Kagome

Főellenség: Naraku

Ő a történet makacs és önfejű főszereplője. Mivel apja szellem volt (InuTaishou), anyja pedig ember (Izayoi), így Inuyasha félszellemnek született. Van egy féltestvére -Sesshoumaru-, ki egy youkai (szellem). Nem mondhatni, hogy nagyon kedvelik egymást, vagy, hogy ők a testvéri szeretet mintaszobrai, ugyanis bármikor képesek lennének egymást megölni (főleg Sesshoumaru tenné ezt meg). Inuyasha 50 éve beleszeretett egy papnőbe (Kikyouba), kit megbíztak az ékkő őrzésével. Azonban egy félszellem (Naraku) kijátszotta őket egymás ellen, mivel beleszeretett Kikyouba (és magának akarta). A terve viszont nem sikerült, mivel Kikyou örök álomba taszította szerelmét, majd meghalt.

Inuyashát 50 év múlva azonban egy jövőből érkező lány kiszabadította, ki nem volt más, mint Kagome, Kikyou reinkarnációja. Először mindig dúrva és bunkó volt vele a félszellem, de később már gyengéd érzelmeket is táplálni kezdett a lány iránt. Viszont így is mindig veszekednek, főleg miután Kagome összetörte az ékkövet.

Inuyashának van egy kardja, a Tessaiga/Tetsusaiga, mit apja agyarából kovácsoltak (Toutousai készítette). Ezt a fegyvert Inu no Taishou sírjában rejtették el. Ezt szellem nem tudja megfogni, így Sesshoumaru se tudta, ezért a két testvér között az animében folyton harc folyik, mivel a fivér úgy gondolja, hogy az "őt illeti". Ez a kard igen fontos tárgy a történetben, mivel ez tartja kordában a félszellem youkai vérét. Azonban még így is előfordul, hogy Inuyasha "szellemé válik", mikor halálfélelme van, és nincs nála a Tessaiga.

Kép

Inuyasha minden teliholdkor át szokott változni emberré. Ez a félszellemséggel jár. Ilyenkor elveszti minden szellemi erejét, még a Tessaigát sem tudja átváltoztatni.

Kép

A félszellemnek a kardján kívül még van egy mágikus gyöngyfüzére, mit még Kikyou készített neki. Miután Inu. találkozott Kagomével, Kaede ráatta ezt az "ékszert", hogy majd a lány könnyebben bírjon vele, ugyanis Inuyasha hajlamos arra, hogy elveszítse a fejét. 8) A nyaklánc igen egyszerűen működik, csak annyit kell mondania Kagomének, hogy "fekszik".

Kép

Inuyasha olyan fajta szereplő, ki igaz, hogy szeret belekötni másokba, de a barátait viszont mindenáron megvédelmezi, kiáll melletük.

Megjegyzés: Inuyasha nagyon szereti azokat a modern ételeket, amiket Kagome szokott hozni nekik otthonról.

 

Kagome Higurashi

Kép

Név: Kagome

Kor: 15 éves

Család: Van egy öcse-Sota, anyja és egy nagyapja

Fegyver: Íj és nyilak

Ember, gimnazista

Szerelme: Inuyasha

Szereti: Kouga, Hojo

Főellenség: Naraku

 Kép

Ő a történet (egyik) női főszereplője. A többi szereplővel ellentétben Kagome a mai Tokióban él családjával. 15. születésnapján egy szellem kitört az ősi szent kútjukból, és magával ragadta az ünnepeltet. Így került a lány a középkori Japánba. Később kiderült, hogy ő Kikyou reinkarnációja, mivel benne is megvannak a papnő képességei (na meg kísértetiesen hasonlít is rá), ráadásul a Szent Ékkő is az ő testében volt, mit pár nap múlva szét is sikerült törnie...^-^

 

 

A középkorban ismerkedett meg Inuyashaval, kit erejével fel tudott ébreszteni. (Kagome hatástalanította a félszellemet eltalált nyilat [csak egyszerűen kihúzta azt], így megtörte az átkot.) Eleinte nem kedvelték Inuyashaval egymást, (főleg azért, mert a félszellem mindig Kikyout látta benne) de végül megbékéltek egymással... A végén már egyfajta "szerelem" is kialakult köztük.

Kagome igen rendes lány, ki mindig odafigyel a barátaira, és oltalmazza őket. Nagyon bátor, mit meg is szokott mutatni a történet alatt. Mindenki kedveli (na jó...Kikyou nem...). Kagome ezen kívül még igen tehetséges íjász, ügyes papnő (le se tagadhatná Kikyout :D), és igen jó barát. A családját és barátnőit nagyon szereti, annyira, hogy értük bármit megtenne. Amúgy Kagome szerencsés is... sok fiúnak tetszik, kik ezt nem tagadják. Ilyen srác pl. Kouga és Houjo.

 

Miroku 

Kép

Név: Miroku

Kor: kb. 18 éves

Ember, szerzetes

Fegyver: Az átok a kezén, botja, varázsigék

Szerelmei: Sango (és az összes csinos lány a világon)

Főellenség: Naraku

Hát igen... a perverz szerzetes. XD Mirokuról azt kell tudni, hogy szereti a szépet, okos, gyors futó, és az embereket könnyen át tudja verni, becsapni (általában így szerez mindig estére szállást). Szerintem ezek a legfontosabb tulajdonságai.

Miroku egy híres szerzetes, akit leginkább a tenyerén lévő fekete lyukról ismernek... :

Sok évvel ezelőtt Miroku nagyapját megsebezte Naraku (a tenyerét), amin egy fekete lyuk keletkezett. Ez egy átok, ami csak akkor tűnik el, ha a féKéplszellem (Naraku) meghal. A szerzetes ezért is akarja megölni. Mirokura ez úgy került (a szélörvény), hogy a lyuk,  a viselője tenyerén napról-napra növekszik, egészen addig, amíg abba nem hagyja a növekedést, és be nem szippantja a viselőjét. Ha ez megtörtént  a lyuk átkerül annak a férfinak ez első szülött fiára, akivel végzett az örvény. Ez a folyamat (mint már említettem) addig megmarad, amíg Naraku meg nem hal. Miroku ezzel is magyarázza a nőhajkurászását, mivel fontos lenne neki, hogy a fiú gyermeke (ha neki nem is sikerül) legyőzhesse a félszellemet.

Ez a felete lyuk egyébként mindent be tud szívni, viszont pl. Naraku mérgező darazsai meg tudják betegíteni a szerzetest, miután azokat elnyelte az örvénnyel.

Mirokunak nőmániája ellenére van egy iKépgaz szerelme, Sango. Közöttük a vonzalom kölcsönös, azonban egyikük se meri megvallni az érzelmét a másiknak, sőt még azt se ismerik be, hogy egyáltalán szeretik egymást. (Most üzenném,  a romantikus jelenetek v. részek kedvelőinek, hogy velük sokáig tartó, csöpögős pillanatokat nem igazán lehet látni az animében, ugyanis Miroku a fogdozásával ezeket el szokta mindig rontani.)  

 

 Sango

Kép

Név: Sango

Kor: kb. 16 éves

Fegyver: Egy óriási bumeráng (Csonttörő)

Kedvence/társa: Kirara

Ember, szellemírtó

Ellenség: Naraku

Eljegyezte: Takeda Kyosuke

Szerelme: Miroku (de ezt titkolja (animében), bár eléggé észrevehető)

 

 

 

Shippo

Kép

  Név: Shippo

Kor: kb. 7 éves

Róka szellem

Fegyver: A saját trükkjei

Főellenség: Naraku, a történet elején még a villámfivérek is

Szerelmei: két kislány (csak tetszenek neki)

 Szerette: Soten

Shippou egy fiatal rókaszellem, aki korán elvesztette a szüleit. Őket a Villámfivérek ölték meg, pusztán szórakozás képpen. Shippou ezután bosszút akart állni rajtuk, mi sikerült is, igaz Inuyasha segítségével.Kép

Shippou igaz kicsi, és elég gyengének tűnik (azért van ereje), mégis rengeteg támadása van. Ezek azonban inkább szórakoztatóak és viccesek, mint veszélyesek. Azonban a gyengébb szellemeket ezekkel le lehet győzni.

KépShippou -ha kedve tartja- át tud változni egy rózsaszínű gömbbé (?). Ezt, mondjuk a legtöbbször veszély esetén használja, ugyanis ekkor képes lesz repülni. Ha ebben az alakjában van, akkor több személyt is elbír.

 

A kicsi rókaszellem mindig Kagomével van, ugyanis Inuyashával gyakran összevesznek, és Shippout csak a lány tudja "megvédeni" a félszellem ütéseitől. Emellett Kagomét nagyon kedveli, ki mindig elhalmozza édességekkel, ha viszatér a középkorba.

 

Kirara

Kép

Név: Kirara

Macskaszellem

Fegyver: Önmaga

Gazdája: Sango

Kirara Sango kiscicája. A szellemírtó lány még kigyerek volt amikor kapta. Azóta is vele van.

Kiraranak két alakja van:

1.az aranyos kiscica (mint fennt a képen)       

 2. az átváltozott "nagymacska".

Ebben az alakjában szokott harcolni, és a csapat tagjait is így szállítja különböző helyekre.

 

 

Írta: Akemy

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Last afterwards protrusion phenomenon wax drainage: question?

(esujiwochreak, 2019.05.23 03:47)

http://mewkid.net/buy-prednisone/ - Prednisone 20 Mg <a href="http://mewkid.net/buy-prednisone/">Prednisone Without Prescription</a> tvk.foll.ambianime.eoldal.hu.pxo.rs http://mewkid.net/buy-prednisone/

Caught blistering species' employed intentions.

(okeczak, 2019.05.23 01:54)

http://mewkid.net/buy-prednisone/ - 23 <a href="http://mewkid.net/buy-prednisone/">Prednisone Online</a> ely.imih.ambianime.eoldal.hu.tfx.ah http://mewkid.net/buy-prednisone/

After episodes, systolic covered; measurements: temperature.

(anuwoni, 2019.04.27 03:39)

http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/ - Prednisone Without A Prescription <a href="http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/">Buy Prednisone</a> wmq.fzek.ambianime.eoldal.hu.lfv.mg http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/

An pruritus, unwittingly aluminium, hyperexcitability.

(ageobamemelon, 2019.04.27 02:00)

http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/ - Prednisone 20mg <a href="http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/">Prednisone 20 Mg</a> vvc.kkae.ambianime.eoldal.hu.usf.fw http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/

Megnézhető

(Vki, 2014.07.29 14:29)

Az indavideón az ÖSSZES rész!

lfvjblsxh@zfzdol

(ajami, 2014.07.12 08:40)

Elolvastam az egész oldalt nagyon jó volt!

LOVE♥

(Dorcii, 2014.02.17 14:37)

Imádom Shippo-t♥♥ Kagome és Inuyasha tényéleg összeillenek...bár szerintem nem nagyon hasonlítanak egymásra Kikiyou-val(max.a hajuk színe). Most néztem végig az összes részét. Az utolsó részben olyan aranyosak♥♥ ^.^ Mindenesetre...nagyon jó az oldal. :D

kuki

(xd, 2014.01.05 14:40)

EZ KOMOLY.

he84@citromail.hu

(he84, 2012.11.30 07:12)

Na örülök, hogy válaszoltál. :-) Akkor ha nem baj, azt hiszem e-mailben folytassuk, gondolom nincs ellenedre. Oké? Azért erre a szeret dologra itt reagálok, meg elmesélem azt az Inus hírt (mások miatt is, hogy többen tudják, olvassák itt), amire utaltam.

Kicsit összezavartál a szeret dologgal. Most akkor ezt úgyis értetted, hogy rajongókat nem szerethetnek, de néhány más szereplőt igen, vagy hogy? Rajongókat nyilván nem, de ezt kár is kihangsúlyozni. Szerintem nem kéne mindenhova szereti pont, illetve sehova se, hanem helyette az is elég, hogy szerelme. Szerelme pedig nem mindenkinek van. Így ez egyértelműbb és egyszerűbb lehet.

A hírem az, hogy Final Act 6. angol részig péntekenként adták le külföldön végre hivatalos angol szinkronnal. Eddig ez péntekenként plusz egy részt jelentett nagyjából október elejétől. Ám a 6. része után hirtelen 13. rész jött. A Just Anime Dubbed TV (ide rendszeresen feltöltik, a címe http://www.justanimedubbed.tv) oldalon a bizti kedvéért visszanéztem a Final Act teljes listáját és feltették, valahogy gyorsabban megszerezték a 6. rész után a 13. részig. Ezen pozitívan meglepődtem, persze az Ant Video Downloader-rel le is töltöttem a 7. résztől a 13. részig, hisz a korábbi 6 darabot már leszedtem egy ideje. Itt a teljes elérhető lista az eddigi részekkel:
http://www.justanimedubbed.tv/watch/inuyasha-the-final-act/
Gondolom nyilván majd lesz a többi rész is angolul, csak ezek után nem tudni mikor milyen ütemben, de nem baj. Hisz itt a lista, amit néha érdemes visszanézni. Korábban először a Youtube-on találtam meg, innen oda is feltette valaki (már törölte), ám ő kétfelé vágva a részeket egy picit hibásan. Mivel a részek felső sarkában van a Just Anime Dubbed TV oldal címe, így találtam rá, hogy onnan származik először. Az Ant Video Downloader egy még globálisabb videóletöltő kiegészítő a Firefox-hoz, javaslom telepítsd fel hozzá és töltsd velük a részeket megnyitva (persze egyesével, különben megállhat a töltés és fagyhat nagyobb eséllyel). A javasolt módszeremmel érdemes letölteni az Ant Video Downloader-el a már fent lévő részeket a listán belül megnyitva, mert ott lejátszva akad és késik! Mikor megnyitod, nyomj a play-re, kicsit várj, majd pause-eld le. Így fogod tudni letölteni az Ant Video Downloader ikonjára kattintva. Ide fogja tölteni: C:\Documents and Settings\Felhasználóneved\Dokumentumok\Letöltések\Ant Videos\. Innen persze majd célszerű külön egy saját mappádba áthelyezni őket.

Mindezt azért is meséltem el, hogy tudd, meg hogy a legtöbb szereplő hangja ugyanaz, mint a korábbi évadok angol szinkronjába, voltak akik visszatértek ezt szinkronizálni a régebbi időkből, még Inu hangja is ugyanaz, aminek nagyon örültem, elmondom miért. A nem hivatalos angol fandub verzióban Inu hangja eléggé eltért a korábbi angol hangjától, nehéz volt megszokni. A fandub ki van nekem írva DVD-kre rég, ám ezt a hivatalosat is kiírom majd akkor, ha már mind a 26 darab részét leadták, feltették és letöltöttem a Just Anime Dubbed TV oldalról. Tehát ezért is javaslom majd az 5. és 6. évadokat (114. résztől a 167. részig), ha még nem láttad a 114. rész után, hogy angolul lásd (és majd össze tudd hasonlítani), ha már majd ott tartasz! Remélem minderről nem hiába írtam és hasznát veszed, plusz gondolom azért örülsz a hírnek.

Itt vannak a Youtube-os linkek az 5. és 6. évadok is:
http://www.youtube.com/playlist?list=PL9A3618EB0110D3AA&feature=plcp - 5. évad angolul
http://www.youtube.com/playlist?list=PL922DD4AF3D70E5D3&feature=plcp - 6. évad angolul
Remélem, nálad is jól betöltődnek majd. Ha még nem mentetted ki a linkeket, szerintem mentsd ki. Láttad angolul, vagy csak japán hanggal magyar felirattal? Ha láttad angolul (is), akkor kérdés az, hogy mennyire emlékszel az angol hangjukra, mert az most szerepet kap némileg A Final Act hivatalos angol szinkronjához.

A többit e-mailben.

javítás

(Akemy (szerki), 2012.11.18 22:59)

Mármint "...írJatok erre...". ^^"

he84-nek

(Akemy (szerki), 2012.11.18 22:57)

Komolyan mondom, már megérzem, hogy mikor írsz. :D
Na akkor pótolom a lemaradásomat: Tényleg bocsi, de ha fellépek, akkor is legtöbbször nem a kommenteket nézem meg, vagy ha igen, akkor is olyan rövid időre ugrom fel, hogy nem igazán válaszolgatok (így voltam a szeptemberi üzeneteddel is). Szóval nagyon szívesen elolvasnám a fordításodat, és hírek, ötleteket is szívesen várok! A leginkább megbízható e-mail címem ez -> akemy17@gmail.com Az e-mailfiókjaimat azért többször látogatom. ;P

Ó és ez a szereti-nem szereti dolog... bevallom először le sem esett, hogy miről beszéltek. xD De most már, hogy minden világos csak annyit írnék, hogy én a "szereti" pontot úgy értettem, hogy ki az, aki szereti azt a bizonyos szereplőt (jelen esetben Kagomét), de az a karakter, ahova azt írtam (Kagome) nem szereti őket viszont, mármint nem szerelmes beléjük. Inuhoz meg odaírtam, hogy "Szerelme(i): Kikyou, Kagome", vagyis ebből le lehet következtetni, hogy viszonozzák egymás érzelmeit, miután Kagoménál is ott van a "Szerelme: Inuyasha" opció. :D. De ha azt mondjátok, hogy nagyon zavaró, akkor Kouga és Hojo mellé még odaírhatom Inuyashát is, de akkor Inuyashához is kell készítenem egy "szereti" pontot. (Sőt a többi szereplőhöz is... :S így belegondolva még ennél is zavarosabb lenne, ha ezt megcsinálnám... o.O) Na mindegy. Írhatok erre valamit, és akkor eldöntöm, hogy mi legyen.

he84@citromail.hu

(he84, 2012.11.18 11:07)

Ja és Beának üzenem (aki itt lejjebb írt ezvan.hu címmel), hogy tévedsz, mert Kagome szerelme igenis egyoldalú! Legalábbis az ő részéről igen, mert ő csakis InuYashába szerelmes. Az más kérdés, hogy kik és hányan szerelmesek Kagoméba, mert ennél igaz, hogy egynél többen. Először is Hojo, majd InuYasha és később Koga is.

he84@citromail.hu

(he84, 2012.11.17 10:02)

Ahogy látom az oldal szerkesztője (Akemy) nem nagyon ér rá, vagy más ok miatt nem jön fel, nem reagál semmit se. Pedig több hónapja írtam ide legutóbb, reméltem kapok addig válaszokat. De még reménykedek, majd még visszanézek olykor. Persze mielőtt válaszolnál nekem Akemy, kérlek olvasd vissza az utóbbi hozzászólásomat (is)! Köszi.

Ráadásul van néhány érdekes Inus hírem! :-) Plusz egyszer talán csinálok egy Inus weboldalt, de nem biztos. Részben azért, amit lejjebb írtam, hogy azt megoszthassam majd rajta, részben meg azért, mert bővebb infók is lesznek rajta pontosításokkal.

borostyán@citromail.hu

(Horváth Borostyán, 2012.10.23 07:33)

szia én borostyán vagyok és tetszik ez a web oldal.

Borostyán@citrommail.hu

(Horváth Borostyán, 2012.10.14 16:43)

Már 4-szer is végig olvastam cső majd beszélünk.

Bajcsy Zsiliczky E.u.45

(Horváth Borostyán, 2012.10.14 14:40)

Nagyon tetszik ez a web oldal én már 2-szer is végig olvastam és most fogom 3-gyára el olvasni.Komolyan és tök jó viszlát.

Bajcsy Zsiliczky E.u.45

(Horvath Réka, 2012.10.14 13:45)

Nagyon tetszik nekem ez a web oldal főleg a jó főszerep-lők most olvastam el és nagyon jó nekem lega-láb is tetszik lehet hogy nem mindenkinek tetszik de az biztos hogy nekem tetszik.

nagyfasz@ezvan.hu

(Bea , 2012.09.24 13:23)

Szerintem Kagomahoz, azok koze akik szeretik Inuyashat is oda lehetne irni, mert igy olyan mintha Kagome szerelme egyoldalu lenne.

he84@citromail.hu

(he84, 2012.09.09 19:48)

Aha oké, örülök hogy nem hiába írtam le annyi mindent. :-) Azt nem tudom mondtam-e, de én a nagyfilmeket nem tartom a történet részeinek, részben a bakik miatt, részben amúgy se.

Már egy ideje indítottam egy petíciót, még 2011. végén, kérlek olvasd el és írjd alá, köszi:
http://www.peticiok.com/inuyashatfolytassakmagyarul

Én azóta néhányszor újra néztem az Inut és volt valami a Final Act-ban Kikyo halála előtt valami, amire utóbbi nézésem során jöttem rá.

Egyébként már jó ideje újrafordítom ténylegesen az Inu mangát egy amatőr magyar fordításból (nem tudom, ismered-e azt) és online angol forrásból, ami nem amatőr. Méghozzá azért, mert elég régóta van már első magyar fordítása, ami sajnos nem túl igényes, kissé amatőr, sok formai, elírási és részben félrefordítási hibák vannak benne. Ezen kívül van benne több helyen szövegbuborékban szövegméret, meg pozicionálási hiba, mint mondjuk túl fent, túl oldalra vannak szövegek az adott beszédbuborékban, szóval érted, amolyan szöveg elcsúszások az adott szövegbuborékon belül. Plusz vannak bizonyos szövegbuborékok szélein lukak is, de van módszerem a betömésükre. Méghozzá az, hogy nem lukas más angol változat képével felülírom, majd az ottani beszédbuborékok szövegeit radírozom le képszerkesztés útján. Ugyanis részben angol online manga nézegető alapján is csinálom az újrafordítást, nem csak az első magyar amatőr fordítása alapján, részben sajátosan és részben az anime szinkronja alapján. Mindent igényesebben és lukak nélkül csinálok, ráadásul az amatőr magyar fordítást 2-3 rajongó csinálta meg folytatva adagokban. Talán csinálok majd Inus weboldalt, ahol majd megosztom adagokban, ha már a nagy része készen lesz (valamivel több, mint a fele), de nem biztos. Hol lassabban, hol gyorsabban haladok, ez változó, de az utóbbi időmben ez a főhobbim. Az újrafordításomban nem csak úgy fordítom újra, ahogy helyes és ahogy odaillik, hanem részben sajátosan, részben ahogy kell, részben olykor az anime alapján, részben meghagyva az eredetét (persze radírozva átírva Photoshop-ban akkor is) és részben mindezek bármilyen jellegű keveréke. Ha gondolod, add meg az e-mail, vagy MSN címedet és megosztom egy részét, ha érdekel az újrafordításom. :-)

akkor a válaszom...

(Akemy (szerki), 2012.06.21 20:19)

Engem sosem zavartak a hosszú hozzászólások, örömmel fogadom őket. :) Ezek alapján legalább fel tudom mérni, hogy milyen a beszélgető partnerem, és érdemes-e visszaírni neki.
Sok érdekes dolgot írtál, amik megragadták a képzeletemet, és ismét kíváncsivá tettek. Ma végre túl vagyok az érettségin, úgyhogy el tudom kezdeni újra a manga olvasását, az anime és a mozifilmek nézését is. Nagyon jót fog tenni nekem ez a frissítés, mivel mint említettem sok dologról már megfeledkeztem. Mondjuk hála neked sok minden az eszembe jutott. :)
Emellett nyár van, a honlapot is frissíteni fogom, végre létre tudom majd hozni a már ígért menüpontokat, valamint tüzetesen átvizsgálok mindent, és kijavítom a hibákat, az elavult dolgokat pedig letörlöm. A desingt is le kellene cserélnem (mondjuk ez a logó szerintem nagyon aranyosra sikerült, szívesen elnézegetem :3)...
Az általad felajánlott lehetőséggel pedig lehet, hogy élni fogok. :D Igaz még nem mostanában, mivel ugye újra kell kezdenem az Inuyashat. Jó, hogy vannak még segítőkész emberek. :) 

 

ProfilképLevelezőlista
Archívum

Naptár
<< Január / 2021 >>

Statisztika

Online: 1
Összes: 352263
Hónap: 2491
Nap: 70